Kezdő

2018. január 13. 10:00

Alapfokú gyakorlati fotótanfolyam

SZOMBATONKÉNT 10H-17H, 6 ALKALOM

85000 HUF 

Ajándékba adom. Konkrét időpont nélkül. Névreszóló vócserrel


Az alapfokú tanfolyam célja, hogy megismerkedjünk a fotózás különböző területeivel, és ízelítőt kapjunk stúdióban és külső helyszíneken való fotózásról. A tanfolyam nem nélkülözheti az elméleti alapismereteket, ezért ezt a kurzusunkat elsősorban a fotózás világával még csak most barátkozóknak ajánljuk. A tanfolyam során az alapvető elméleti-technikai tudnivalókon kívül megismerkedünk a portré-, világítástechnikai alapokkal stúdióban, a sajtó- és riportfotózás világával és természetesen az elkészült képek utómunkájára is gondot fordítunk. Minden témakört más, az adott területen már bizonyított profi fotós oktatótól tanulhatjuk meg.

Oktatók

Tematika

Hét Óra Tananyag
HOGYAN FOTÓZZUNK?
1. alkalom 7 TECHNIKAI ALAPOK. Gyakorlatokon keresztül az alapvető technikai és elméleti tudnivalók-összefüggések. Géptípusok, objektívek. Fókusztávolság, rekesz, záridő, mélységélesség, ISO (fényérzékenység), fehéregyensúly, hisztogram, a helyes expozíció, képminőség és képformátumok. Manuális és félautomata módok használata.
2. alkalom 7 KOMPOZÍCIÓS ALAPOK. Technikai alapok átismétlése, házifeladatok kiértékelése. Kompozíciós alapok gyakorlatokon keresztül. Harmadolás, centrális szerkesztés. Vonalak, alakzatok és textúrák. Perspektívák. Képegyensúly és keretezés. Sötét és világos fények intenzitása-kontrasztja. Színek árnyalata és intenzitása. Irányok – függőleges, vízszintes vagy átlós. Méretek – az elemek egymáshoz viszonyított nagysága.
3. alkalom 7 PORTRÉFOTÓZÁS ALAPOK SZABADTÉREN. Világítástechnika szabadtéren. Fényterelés alapjai szabadtéren. Fénymérés a szabadban. Direkt főfény, reflektív főfény, diffúz főfény, reflektív derítés. Vakufény keverése a természetes fény.
4. alkalom 7 PORTRÉFOTÓZÁS ALAPOK STÚDIÓBAN. Világítástechnika. A fény minősége (Meglévő fény - természetes fény és annak irányítása) Műfény - folyamatos / Műfény - vakuval. Főfény és derítés. Alap portré világítástípusok. High-key, low-key. Csúcsfény / Diffúz / Árnyék / Széles és keskeny világítás./ Spekuláris csúcsfény (a fényforrás tükörképe) / Diffúz / Árnyék / Széles és keskeny világítás.


5. alkalom 7 SAJTÓ- ÉS RIPORTFOTÓZÁS. Miért fotózunk? Mit akarunk vele elérni? Mit szeretnél mondani? Mi van a technikán túl? Fekete-fehér vagy színes? Érzések a képen. A fotós érzései a képen. Objektív vagy szubjektív? A fotós része-e a képnek? El lehet-e mesélni valamit egy elkapott pillanattal? Dokumentarizmus / minimalizmus. Inspirációs óra utcai gyakorlattal.

6. alkalom 7 DIGITÁLIS KÉPSZERKESZTÉS ÉS UTÓMUNKA. Adobe Lightroom szoftver alapfokú használata. Képkatalogizálás - címkézés. Alapvető képfeldolgozási és retusálási technikák.

Werkfotók az Alapfokú tanfolyamról


Fotótanfolyam ajándékba!PhotoPress KIDS - Fotótanfolyam gyerekeknek

PhotoPress KIDS - Fotótanfolyam gyerekeknek

Gallery action="showrandom" dir="/*" number="12"}
PHOTOPRESS NON-STOP TELEFON
+36 (20) 543 33 20

Hírlevél

Iratkozz fel a friss információkért és aktualitásokért. E-mailben rendszeresen tájékoztatunk.